Esti tot ce urăsc la o femeie

Posted on

Nu cred că este pe aici vreun bărbat, care să nu fi avut măcar o experienţă ciudată cu o femeie. Mă refer la genul ăla de experienţă, în urma căreia rămâi marcat pe viaţă şi ajungi să îţi pierzi orice urmă de încredere că ar mai putea exista vreuna întreagă la cap.

De aceea azi, o să vorbim puţin despre sexul frumos, un fel de gossiping dacă vreți sa îi spuneți așa.

De regulă urăsc stereotipurile şi evit să categorisesc pe cineva la prima vedere sau fără a avea suficiente informaţii despre persoana respectivă. Dar mai am şi scapări. Cu scurt timp în urmă, am fost implicat într-un eveniment în urma căruia nu am înţeles mare lucru şi nu am reuşit să trag o concluzie logică. Urmează povestea:

Cluj, 07.07.2017. Era o dimineaţă însorită în care încercam să îmi respect tabieturile. În cazul meu, cafeaua dimineţii merge perfect cu o ţigară şi o carte bună. Locaţia părea destul de liniştită, aşa că eram pe deplin mulţumit. După 20 de minute, localul se mai aglomerase iar la masa alăturată se aşează trei fete. Vorbeau destul de încet, în scurtele pauze pe care acestea le luau. În general erau destul de ocupate să verifice noutăţile de pe social media.

Eu îmi vedeam de citit, trăgând din când în când cu colţul ochiului la una dintre ele, care se uita destul de insistent la mine. Sunt perfect conştient de faptul că nu sunt un bărbat frumos şi am presupus că, fiind singurul care citea din localul respectiv, eram un fel de pată de culoare.

La un moment dat, fetele achita nota de plată, două dintre ele pleacă, iar cea care se uita insistent vine direct la mine. Mă întreabă dacă deranjează şi îmi spune că vrea să afle despre ce anume citesc.(Jackpot!) Ca un adevărat gentleman ce sunt, am invitat-o să ia loc şi i-am oferit o cafea, dar nu înainte de a face cunoştinţă.

O să îi spunem Ms. „A”, pentru că nu vreau să îi lezez în vreun fel reputaţia. Am făcut o scurtă introducere a autorului şi un rezumat al cărţii, timp de 10-15 minute. În tot acest timp, Ms. „A” părea foarte interesată de subiect, iar eu aveam un orgasm mental, văzând că încă mai există fete pasionate de altceva înafară de fashion şi social media.

Între timp am aflat că este studentă la litere şi că cititul se află printre pasiunile ei. Discuţia a mai continuat timp de 20 de minute, după care inevitabilul s-a produs. Chiar în momentul în care îi povesteam despre minimalism, un concept despre care pot vorbi cu patos ore în şir, aceasta ia telefonul roz de pe masă şi începe să verifice ceva pe social media. Am continuat să vorbesc încă 2 minute după care m-am oprit. (În aceste 2 minute ea confirma cu „da”, „aha” şi „înţeleg”, fiecare frază.)

După oprirea mea bruscă din a povesti, Ms, „A” îmi spune să continui că ea are atenţia distributivă şi mă ascultă. (Va daţi seama în ce fel mă simțeam.) Eu sunt adeptul comunicării active şi în general nu caut să mă destăinui. În fine, să continuăm.

Acela a fost momentul în care am devenit extrem de frustrat şi i-am spus că trebuie să plec. Ea s-a autosesizat şi a încercat să îmi spună că îşi cere scuze şi că este foarte interesată de subiect.

Orgoliosul din mine căuta să pedepsească ignoranţa şi i-am replicat cu: „Nu cred că eşti interesată, iar chiar dacă ai fi, eu nu mai sunt dispus să îţi povestesc. Îţi doresc o zi frumoasă!”

În încheiere am ţinut morţiş să menţionez faptul că ea reprezintă tot ce urăsc la o femeie! Aşa că am achitat nota şi am plecat.

O dimineață ruinată!  Oare chiar nu mai putem discuta zece minute fără să atingem nenorocitul ala de telefon? #fuckin’socialmedia

Share this article!

One Reply to “Esti tot ce urăsc la o femeie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *